De 11 geselecteerde onderzoeken zijn bekend!

05 juni 2023 09:45
Hier doen we het voor: 11 onderzoeken geselecteerd!
 
Na een gedegen selectieprocedure heeft de Maarten van der Weijden Foundation
11 mooie kankeronderzoeken geselecteerd die gefinancierd gaan worden uit de opbrengst van de Elfstedentriatlon 2023. Tijdens de triathlon is aan elk van de 11 steden een 'eigen' onderzoek gekoppeld. Elke geselcteerde onderzoeksgroep geeft gedurende de actieperiode een presentatie over de achtergrond, doel en noodzaak van hun onderzoeksproject.
 
Zo wordt het 1e onderzoek naar borstkanker (Antoni
van Leeuwen Ziekenhuis) gepresenteerd in Sneek op de dag dat wij meezwemmen met Maarten door niemand minder dan medisch oncoloog dr. Marleen Kok. En laat dr. Kok nu de nicht van Maud zijn. Toeval bestaat niet! Alles over haar onderzoek kun je lezen via deze link:
https://elfstedentriatlon.mvdwfoundation.nl/fundraisers/claudia-berenstein?fbclid=IwAR2Kb6t62D-Eye1CQxlczL6og6rTVSwMBwRSAD-_G73sHQFg2P2RFcoOzQc
 
 
Misschien is het 3e onderzoek dat gefinancierd en gepresenteerd gaat worden voor ons als groep nog interessanter en actueler. Het betreft een onderzoek naar een nieuwe behandelmethode voor de leukemievorm waar Maud aan leed (AML). Dit onderzoek is geinitieerd door KIKA en wordt uitgevoerd bij kinderen in het Prinses Maxima Centrum!
 
Meer informatie over de onderzoeken vind je hier: https://www.mvdwfoundation.nl/ondersteunde-projecten