Wielerploeg De Selectie fietst 200 kilometer Elfstedentriatlon

12 juni 2023 08:58

Bikkelen oftewel 200 kilometer non-stop fietsen. De Selectie wielerploeg helpt Maarten van der Weijden in de sportieve uitdaging om geld in te zamelen voor kankeronderzoek.

Grenzen verleggen en jezelf uitdagen

Vier mannen van De Selectie gaan serieus grenzen verleggen. Want 200 kilometer fietsen dat doe je niet effe tussendoor. Albert-Jan, Levi, Michiel en Stef doen alle vier hun uiterste best zich zo goed mogelijk voor te bereiden op die lange afstand.

‘Je fietst het niet zomaar. Dit is echt iets waarmee je jezelf moet uitdagen. Je moet hele dagen vrij plannen om je meters te kunnen maken.’

‘We fietsen achter Maarten aan. Plan is vijfentwintig kilometer per uur want hij moet daarna ook nog 200 kilometer wandelen. Maar stel dat hij dertig per uur gaat dan moet je wel een tandje kunnen bijzetten.’

Michiel Martens – oprichter De Selectie en De Selectie Recruitment Academy

Hongerklop, 100 kilometer tegenwind, spierpijn

Het is behoorlijk trainen en afzien: doelen behalen gaat ook over tegen grenzen aanlopen.

‘Afgelopen week werd ik na 60 kilometer overvallen door enorme hongerklop. Ik had opeens gigantisch slappe benen en kwam amper meer vooruit. Te weinig en te laat gegeten en ook te hard gefietst. Bij een stop heb ik geprobeerd op te laden met cola en stroopwafels. Dit was wel leerzaam om mee te maken.’

Stef Weijers – corporate recruiter De Selectie en De Selectie Recruitment Academy

Nieuwe fiets gekocht voor de gelegenheid

Albert-Jan is een ervaren langeafstandsfietser. Stef had in het verleden een racefiets maar gaat nu de route doen op een hybride fiets die toch wat zwaarder is. Michiel heeft een racefiets geleend van Vera Koedooder – voormalig professioneel wielrenster en mentor bij Talent United. En Levi kocht speciaal een fiets voor de tocht.

‘Ik pak het liefst veel wind op het dijkje. Normaal fiets ik eigenlijk nooit maar heb nu op Marktplaats een fiets gekocht van carbon. Ik probeer zoveel mogelijk te fietsen; in het weekend de langere stukken en zo intensief mogelijk.’

Levi Klaver – corporate recruiter De Selectie en De Selectie Recruitment Academy

La Marmotte en de Elfstedentriatlon

‘Als het nu niet lukt, mag je het best nog een keer proberen.’

Maarten van der Weijden – voorzitter bij Maarten van der Weijden Foundation, Nederlands zwemmer en olympisch kampioen

Albert-Jan volgt dit advies op van Maarten uit de inspiratiesessie Beter worden. Hij is een fanatiek fietser en gaat dit jaar ook voor de tweede keer La Marmotte fietsen: een loodzware tocht door de Alpen van 177 kilometer en meer dan 5000 hoogtemeters over onder andere de Alpe d’Huez. Vorige keer moest hij opgeven maar de Elfstedentriatlon is een welkome training om het dit keer wel te halen.

‘Het is een flinke afstand en je moet uren maken. Afgelopen weekend heb ik 120 kilometer gefietst. Dat is wel steeds een afweging maken want je bent de hele dag weg. Ik kan de anderen wel een beetje advies geven in het goed eten en drinken.’

Albert-Jan van Olst – corporate recruiter De Selectie en De Selectie Recruitment Academy

Pannenkoeken, spinning of kickboksen en toch gesloopt

Met de basisconditie van de heren zit het wel goed. De één doet regelmatig aan spinning, de ander aan wielrennen, kickboksen, voetbal of bootcamp. Maar die 200 kilometer vraagt wel de juiste voorbereiding. Want met 100 kilometer tegenwind op de dijk ben je helemaal gesloopt.

Michiel gaat op pad met pannenkoeken in z’n rugzak. Levi wil volgende week 150 kilometer pakken. Albert-Jan traint hard ondanks zijn herstellende gebroken sleutelbeen. Stef blijft vertrouwen houden en trotseert de hongerklop. Onze wielerploeg is volop in training.

Waar doen we het voor?

Maarten nodigt iedereen uit in een van de drie de disciplines mee te doen: zwemmen, fietsen en wandelen. Met als gezamenlijk doel zoveel mogelijk geld inzamelen voor kankeronderzoek en de Maarten van der Weijden Foundation.

‘Wanneer het zwaar wordt dan moet je die mensen in je achterhoofd houden waar je het voor doet.’

Stef Weijers

We dagen onszelf graag uit bij De Selectie. We verleggen grenzen: voor onszelf maar ook voor onze opdrachtgevers en het goede doel. En we zoeken nog sponsors.

Doneer nu – bedankt dat je ons wilt steunen!