๐„๐ž๐ง ๐ ๐ž๐ณ๐š๐ฆ๐ž๐ง๐ฅ๐ข๐ฃ๐ค ๐๐จ๐ž๐ฅ ๐ฆ๐ž๐ญ ๐ž๐ž๐ง ๐ฉ๐ž๐ซ๐ฌ๐จ๐จ๐ง๐ฅ๐ข๐ฃ๐ค๐ž ๐ซ๐ž๐๐ž๐ง. Emma Vermeulen ๐๐จ๐ž๐ญ ๐ฆ๐ž๐ž ๐š๐š๐ง ๐๐ž ๐„๐ฅ๐Ÿ๐ฌ๐ญ๐ž๐๐ž๐ง๐ญ๐ซ๐ข๐š๐ญ๐ฅ๐จ๐ง ๐ž๐ง ๐ฅ๐จ๐จ๐ฉ๐ญ ๐Ÿ๐Ÿ“ ๐ค๐ฆ ๐ฏ๐š๐ง ๐ƒ๐จ๐ค๐ค๐ฎ๐ฆ ๐ง๐š๐š๐ซ ๐‹๐ž๐ž๐ฎ๐ฐ๐š๐ซ๐๐ž๐ง ๐ฏ๐จ๐จ๐ซ ๐ก๐ž๐ญ ๐ ๐จ๐ž๐๐ž ๐๐จ๐ž๐ฅ.

07 juni 2023 16:24

Op 31 december 2021 kreeg de vriend van Emma, genaamd Niels, de diagnose botkanker. Een Ewing sarcoom in zijn bovenbeen. Van dichtbij heeft zij meegemaakt hoeveel impact deze ziekte kan hebben en na een behandelingstraject van 9 maanden, nog steeds heeft. Niels zijn behandeling bestond uit 14 chemokuren, een operatie waarin zijn bovenbeenbot is vervangen door een titaniumprothese en 27 bestralingen. Niels heeft het geluk gehad dat hij de juiste behandeling kreeg en sinds november 2022 in remissie is.

Helaas is dit niet voor iedereen het geval. Daarom zetten Niels en Emma zich beiden in voor het Maarten van der Weijden Foundation. Niels gaat 2000 meter zwemmen en Emma gaat samen met haar collegaโ€™s 25 kilometer wandelen om zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek, zodat kanker beter behandelbaar wordt.

Voorafgaand aan de Elfstedentriatlon is er een portret van Niels en Emma opgenomen door de KRO/NCRV. Daarin vertellen zij hun verhaal verder. Dit portret wordt tijdens de uitzending op NPO 1 getoond. Ook word Emma tijdens de etappe van Dokkum naar Leeuwarden gevolgd.

Wil jij nou ook je steentje bijdragen en ervoor zorgen dat mensen net zoals Niels de juiste behandeling kunnen krijgen? Je kan een donatie achterlaten via de teampagina van De Selectie of op de persoonlijke pagina van Emma: https://elfstedentriatlon.mvdwfoundation.nl/fundraisers/emma-vermeulen?utm_campaign=maarten-van-der-weijden-foundation&utm_content=joined_team&utm_medium=email-auto&utm_source=kentaa

ย