M

Elfstedentriatlon 2023

Marco Blanker

Update 11 mei 2023

Ik ga geen 50 kilometer lopen tijdens de elfstedentriatlon. Hoewel de opbouw van trainen goed ging heb ik sinds Koningsdag een blessure aan beide benen. Blijkbaar ben ik te oud of te hard van stapel gelopen. In plaats van nog meer frustraties op te lopen in een uiterste poging om toch die afstand te gaan wandelen heb ik besloten om de geplande trainingstijd te gaan besteden aan het nog actiever meewerken aan de voorbereiding op de tocht.

Het helpen van Maarten om zijn tocht te voltooien was vanaf dag 1 het hoofddoel en blijft dat ook. Vele malen belangrijker dan dat ik die 50 km ga wandelen.

 

Motivatie

Ik ga 50 kilometer meewandelen voor de Maarten van der Weijden Foundation.

Ik hoor u denken, 50 km is toch helemaal geen optie? Maarten heeft me ergens in de voorbereidingen van zijn triatlon gestrikt. 50 km was toen nog een optie in de gedachten rondom het meewandelen. En als ik rondbazuin dat ik 50 km ga wandelen, dan moet ik dat natuurlijk ook gaan waarmaken.

Bij de eerdere zwemtochten mocht ik zijn begeleidend arts zijn. De ervaringen van beide tochten zijn onvergetelijk. Nu maakt hij het zichzelf nog een tandje moeilijker, maar we verwachten uit de voorbereidingen dat ook dit voor hem haalbaar kan zijn. Hij moet 't nog wel even doen...

Meezwemmen was voor mij geen echte optie (ben niet zo'n zwemmer) en meefietsen is onhandig voor het geval er pleisters geplakt moeten worden. Maar meewandelen is te doen. Het is trainbaar, ook voor mij. Zelfs het aantal blaren na lange trainingen neemt af.

Ik kijk uit naar weer een mooi evenement en hoop met Team Maarten bij te dragen aan een goede opbrengst voor kankeronderzoek.

Via de foto's zal ik zo nu en dan een update geven over de vorderingen van mijn trainingstochtjes.

Opgehaald

11
0% bereikt van mijn streefbedrag € 1.111